TIPOLOGIA DE DIETES

Jesús Gómez – Farmacèutic – Farmàcia Jesús Gómez 

DIETES

Amb l’acabament de l’estiu i el descontrol vacacional ens envaeix el desig de tornar a una certa rutina, recuperar la silueta perduda i iniciar una dieta equilibrada i sana. És per això, que en aquesta època de l’any, arriben a la farmàcia consultes sobre com aprimar-se i posar-se en forma de nou de forma ràpida i gairebé miraculosa.

El tractament per aprimar-se es basa en 3 pilars: aconseguir un balanç energètic negatiu, aconseguir un pes adequat per a la persona afectada i aconseguir la instauració d’hàbits saludables que mantinguin el pes perdut a llarg termini.

Per a això és necessari un canvi en els hàbits alimentaris i l’estil de vida, buscant la combinació entre dieta i exercici físic amb la finalitat d’eliminar l’excés de greix sense reduir la massa muscular, tenint sempre en compte les característiques fisiopatològiques i psicosocials del pacient.

A continuació, analitzarem les dietes més freqüents:

DIETES QUADRE

SABIES QUE DIETES