COM EVITAR QUE ELS MEDICAMENTS PER AL COLESTEROL PROVOQUIN DOLOR MUSCULAR

coenzima-q10

És recomanable que les persones que prenen medicaments contra el colesterol consumeixin coenzim Q10 per contrarestar possibles efectes secundaris 

Molts pacients que prenen fàrmacs contra el colesterol (estatines) pateixen molèsties musculars, motiu pel qual acaben abandonant el tractament. Però existeix una forma natural i segura d’evitar-los: consumir un complement diari de coenzim Q10. Científics americans han estudiat l’efecte del Q10 (100 mg/dia) en pacients amb dolors musculars provocats per estatines, i van acabar descobrint que reduïa la severitat dels seus dolors en un 40%.


Els medicaments per al colesterol bloquegen tant la síntesi de colesterol com de Q10, perquè ambdues substàncies es produeixen en el fetge, i comparteixen la mateixa via bioquímica. El Q10 és necessari per al metabolisme energètic de totes les cèl·lules, i el seu bloqueig interfereix el seu funcionament normal, provocant dolor.

Insuficiència cardíaca congestiva

ENERGIA EN CAPSULESA més de fer més segura la teràpia de les estatines, el Q10 també s’empra com a teràpia adjuvant en casos d’insuficiència cardíaca. En l’estudi Q-Symbio, la presa diària de 300 mg de Q10 redueix la mortalitat en un 43% entre els pacients amb insuficiència cardíaca, i a més millora la seva qualitat de vida. En un altre estudi (KiSel-10), 200 mg de Q10 (combinat amb seleni) redueix la mortalitat cardiovascular en un 54% i millora el rendiment del múscul cardíac en persones majors amb bona salut.