ENTREVISTA
JOFRE MARTELL

PRINCIPAL

  • Tradicionalment les àvies passaven moltes hores a la cuina amb als seus fills i néts. S’hi troba part d’aquesta filosofia al personatge de la iaia?

La iaia ensenya coses. Cuina, sí, però també ensenya història, geografia, passatemps,… fins i tot dóna consells d’amor. Els avis saben moltes coses, i les que no saben se les inventen. És la nostra obligació escoltar-los.

  • Com ha de ser una persona de profit segons la iaia?

La gent ha de ser espavilada. A la iaia no li agraden els empanats. Les empanades, a la paella. Aquesta és la seva màxima.

  • El nét ho fa tot malament o és la iaia que és molt exigent?

El nét no dóna per massa, però acontentar a la iaia tampoc és fàcil. L’edat és saviesa, i la iaia en té molta, d’això. Així que probablement podrà sentir-se orgullosa per l’esforç, però no pel resultat.

  • El creixement de seguidors a les xarxes socials és molt alt. Quin és el seu secret?

Si tingués la resposta exacta a aquesta pregunta em dedicaria a fer conferències a universitats de branded content harder stronger d’aquestes d’avui dia. Però no és el cas. Només puc dir que l’estètica, la originalitat, i sobretot el contestar a tothom qui parla amb nosaltres hi té molt a veure.

  •  Què va sorgir abans, la idea de fer el blog o el personatge de la iaia?

Tot va sortir al moment. Fer un blog porta 5 minuts de feina. El meu cervell pot retenir una idea un màxim de 5 minuts. Afortunadament, aquell dia els 5 minuts van coincidir.

  • La iaia està publicant tota una saga de llibres. Com s’uneix la cuina, la història, la geografia i l’amor sota un mateix concepte?IAIA

Treballant tant com escoltant el que la gent vol. Sabent que estancar-se és podrir-se. Investigant què pot ser i què no pot ser un terreny sucós.

http://www.lesputesreceptesdelaiaia.com/