Exercicis físics bàsics per embarassades

Sergio Lou – Director Lou Trainers
www.loutrainers.com // http://www.loutrainers.com/actifisa

Totes les persones diàriament han de realitzar activitat física i les embarassades no són diferents en aquest aspecte. Òbviament, aquesta activitat sempre serà més suau i controlada que quan no ho estaven, i variarà en funció dels mesos de gestació i del seu estat.

És bàsic també realizar a diari activitat cardiovascular suau, com pot ser caminar o fer natació, així com movilitzar les articulacions i fer estiraments, sobretot de l’esquena i les cames (quadríceps especialment), ja que sostenen tot el pes de més que portem a sobre.
Podem realitzar 3 sèries d’aquests exercicis, actuant amb 15-20 repeticions cada cop. Els que s’han de realitzar amb la fitball també els podem fer assegudes en un banc:
1- Obrir i tancar braços: treballant bé amb la respiració.

1
2- Desplaçament lateral amb braços elevats i estirats: fer-ho a poc a poc i de manera controlada per no desequilibrar-nos.
2

3- Desplaçament cap endavant-enrere: no s’ha de forçar la posició fins al límit, sinó que cal realitzar-lo de manera suau i sense excessiva velocitat.
3
4- Elevació de cama: controlant que estiguem estables  si el realitzem sobre la fitball, i si no ens veiem segures, millor fer-ho en una cadira.
4
5- El “gat”: Treballar el moviment amb la respiració de manera suau i sense forçar la posició. No hem de notar dolor a l’esquena.
5
Per acabar, realitzar 5/10min d’estiraments per relaxar les fibres musculars.
Aquí us hem marcat alguns exercicis bàsics i fàcils de realitzar, encara que des de l’àrea ACTIFISA de Lou Trainers us aconsellem sempre treballar amb un/a especialista en educació física, ja que s’haurien d’individualitzar els exercicis a cada persona segons el punt i el moment en què es trobi.

ACTIFISA