ANTITRANSPIRANTS

Marta Molina – Farmacèutica – Farmàcia Prat-Molina

ANTITRANSPIRANTSLa transpiració o sudoració és el mecanisme de defensa que té el nostre cos per mantenir-nos frescos i evitar que ens sobreescalfem en un ambient càlid o quan estem realitzant alguna activitat o esforç físic.

Diàriament produïm gairebé 1 litre de transpiració: la major part d’aquest litre s’evapora tant bon punt es produeix, per això no ens n’adonem. El cos produeix més transpiració quan realitzem alguna activitat física o en ambients més càlids amb la finalitat d’ajudar a refrescar el nostre cos. La transpiració i l’olor corporal poden arribar a ser un problema si es produeixen de forma excessiva o anormal.

L’olor corporal comença durant la pubertat, quan les glàndules sudorípares apocrines  comencen a funcionar. Les bactèries naturals s’alimenten de les secrecions de la transpiració de la glàndula i alliberen certs residus que originen l’olor corporal.
Per tant, l’olor corporal és un succés normal quan transpirem durant o després de realitzar activitat física, o quan sentim emocions fortes.

La zona de les aixelles pot tenir una olor particularment desagradable ja que les condicions de calor o humitat són ideals perquè les bactèries proliferin i la transpiració tendeix a evaporar-se menys de les aixelles.

Les plantes dels peus contenen una gran quantitat de glàndules sudorípares que poden ocasionar problemes de peus suosos i mala olor.
La transpiració excessiva, el calçat sintètic i la mala higiene poden contribuir a sofrir bromodosis.

HIPERHIDROSIS
Les persones que transpiren de forma excessiva també poden experimentar una olor corporal excessiva deguda a la transpiració addicional que es produeix. L’olor corporal també pot veure’s potenciada pels aliments que es consumeixen (per exemple, l’all i el curry).

L’olor corporal normal pot disminuir amb banys o dutxes habituals i l’ús d’antitranspirants que funcionen cobrint la mala olor del cos i reduïnt-ne la transpiració i les bactèries que produeixen les males olors.
Es creu que l’hiperhidrosi té lloc com a resultat de glàndules sudorípares hiperactives que poden produir fins a quartre o cinc cops més de la transpiració que normalment es requereix en mans, peus i aixelles. Algunes persones poden experimentar transpiració excessiva en tot el cos com a resultat d’afeccions mèdiques o medicaments; conegut com a hiperhidrosi secundària.

Si creieu que podeu patir hiperhidrosi, un farmacèutic local podrà assessorar-vos sobre els productes amb la major eficàcia disponibles en el mercat.
Si la vostra transpiració és particularment intensa, llavors és important que consulteu al metge. Ell podrà investigar la vostra transpiració més detalladament i us explicarà algunes de les formes per controlar la transpiració excessiva.

A les farmàcies del grup oferim els nostres desodorants antitranspirants.
La seva efectivitat es deu a la combinació de l’ALOXICOLL® juntament amb el TRICLOSAN, que potencien l’acció desodorant, transpirant i una millor tolerància.
L’Aloxicoll és un actiu estàndard que actua com a antitranspirant i el triclosan és un potent agent antimicrobià i antifúngic.

  • S’ha d’utilitzar després del bany diari am la pell ben seca, i és necessari deixar-lo airejar abans de tornar-se a vestir. Com a tractament, cal que s’apliqui a la nit després de rentar i eixugar bé la zona a tractar (engonals, aixelles, mans i peus). No es pot utilitzar sobre la pell irritada, erosionada o recentment depil·lada.
    Són fòrmules sense parabens ni alcohol.