La solidaritat i el dret a la salut no hi entenen en qüestió de fronteres

En uns moments de greus vulneracions dels drets de les persones, tant lluny, com prop de casa nostra, per a Farmamundi és més important que mai mantenir i posar en marxa noves intervencions de suport a les persones i comunitats vulnerables, per a qui la salut no és un dret real.

Recentment a Mali, Farmamundi junt amb l’ONG Association Malienne pour la Promotion du Sahel ha iniciat un projecte de millora de les condicions d’accés a la salut de més de 49.000 persones (el 90% dones i infants) a una zona rural de la regió de Kayes.
Mali, amb un dels Índex de Desenvolupament Humà (IDH) més baixos del món (176 de 187 països, segons l’informe de 2014) es troba en estat d’emergència des que el passat mes de novembre es va produir l’atac terrorista a l’hotel Radisson Blu de Bamako, on van morir 20 persones.
El país té taxes molt elevades de mortalitat i morbiditat, sobretot maternal i infantil, a les quals s’hi afegeixen grans desigualtats internes en l’accés a l’atenció sanitària de qualitat.

Més al Nord del continent africà, als camps de refugiats del Sàhara, més de 14.000 famílies encara a dia d’avui intenten recuperar una certa normalitat després de les pluges torrencials que l’octubre passat van negar la zona. Desenes d’escoles, dispensaris de medicaments, hospitals i ajuntaments, van ser destruïts per la força de l’aigua, agreujant la difícil situació sanitària

que travessa la població, que durant els últims anys ha patit un progressiu deteriorament dels nivells de nutrició, higiene i atenció mèdica.
Farmamundi vol evitar l’oblit de les més de 60.000 persones que encara pateixen les conseqüències de la catàstrofe, tot i haver rebut aliments i articles de primera necessitat durant els mesos posteriors a les inundacions.
Aquests només són dos exemples, de com des de Farmamundi i des del sector sanitari i farmacèutic podem, en la mesura de les nostres possibilitats, posar els nostres coneixements i experiència professional al servei de la solidaritat i de la defensa del dret a la salut al món.
És la nostra voluntat continuar aquesta tasca durant l’any que acaba de començar.

      www.farmamundi.org