Restaurant Fonda Sala

Aprofitant les dates en què ens trobem; plena tardor i temporada de caça, els proposem de fer uns lloms de llebre amb salsa agredolça. El llom és molt tendre i la combinació de la salsa ajuda a realçar el gust del plat.
Una recepta per llepar-se’n els dits!
Bon profit!

RECEPTA

Ingredients per a 4 persones:

  • 2 lloms de llebre sencers
  • Cansalada viada
  • Mostassa
  • Vinagre de Cabernet
  • Mel
  • Fons de caça

ELABORACIÓ

Per a aquest plat hem de procurar que les llebres siguin del país, ja que són molt més grans que les que vénen de províncies. Solen pesar entre 7 i 10 lliures (expressió dels caçadors), que vol dir entre 3 i 4 kg (cada lliura equival a uns 400 gr). Les altres no arriben als 2 o 2,5 kg. D’aquesta manera disposarem d’uns lloms més bonics.

Desfarem els lloms procurant que quedin sense cap nervi. Una vegada trets, els salpebrem.

Tallarem la cansalada a talls ben fins, els estendrem i els untarem amb una mica de mostassa per poder embolicar cada llom. Aquesta operació se sol fer el dia abans, així quan els posem a coure no se’ns desfarà la cansalada i, al mateix temps, quan aquesta es fongui, contribuirà a donar molt de gust al plat. Aquest procés es coneix amb el nom “d’albardar” i amb la carn de caça és molt freqüent fer-ho.

Agafarem els lloms i els posarem a coure a foc viu de 6 a 8 minuts, procurant que ens quedin una miqueta crus.

Per a la salsa, reduirem el vinagre de cabernet i hi afegirem la mel i el fons de caça, de manera que ens quedi un agredolç.

Muntarem el plat tallant el llom en dos o tres trossos, els naparem amb aquesta salsa i els acompanyarem amb uns naps negres prèviament bullits i fregits, ja que tenen un punt de dolç que amb la caça hi lliga molt bé.

Fonda Sala