LA CUINA D’ESTIU

Restaurant Fonda Sala – Toni Sala

Quan el dia s’allarga i les nits es fan més curtes és que estem arribant a l’estiu. I, com diu la gent gran, tota cuca viu. Els camps es tornen grocs, estan a punt de ser segarts, i els jardins estan tots florits: la calor ens ofega i fins i tot perdem una mica la gana.

Però també és quan els nostres hàbits a l’hora de menjar també canvien una mica. Ens venen més de gust uns plats que uns altres, com per exemple les amanides de tota mena, ja que ara és quan podrem gaudir de bona part dels productes que ens dóna l’hort. També comptem amb alguns aliments crus i sobretot frescos i d’allò més lleugers: els tomàquets (que en tenim una gran varietat), les albergínies, els carbassons, els enciams i les mongetes tendres, que les podrem guisar de la manera que més ens agradi. També podem cuinar cremes de carbassó, escalivades, gaspatxos i la famosa vichyssoise francesa, una crema de porros freda. Per altra banda, com a segons plats, no podem oblidar-nos dels peixos simplement a la planxa o a la sal, que són menys pesats. Pel que fa a les carns, simplement rostides o fredes; com el carpaccio o l’steak tàrtar.

I seguint aquestes normes quasi imposades per l’estació de l’any, podrem lluir “nuestro cuerpo serrano” tal i com toca a l’estiu.
Fins aviat!