Farmamundi subministra 24 tones de material de protecció per combatre l’ebola a l’Àfrica

El passat 22 de març l’Organització Mundial de la Salut va declarar oficialment l’aparició del brot del virus de l’ebola a Guinea Conakry. Tres països més africans també s’estan veient afectats pel virus: Libèria, Sierra Leone i Nigèria. Dia rere dia, les dades de l’OMS ens mostren l’augment constant del nombre de persones afectades i de morts per aquest virus, que han col·lapsat els ja molt fràgils sistemes sanitaris d’aquests països. Per col·laborar en la resposta d’aquesta emergència sanitària, Farmamundi ha enviat més de 24 tones de medicaments i de material de protecció a la zona i ha dissenyat l’anomenat Kit Ebola, format per quatre mòduls: (1) material de protecció i desinfecció; (2) productes per a la rehidratació (medicaments orals i parenterals i equipament sanitari; (3) medicaments; i (4) instrumental mèdic i material de diagnòstic.

El personal que treballa sobre el terreny destaca que el material de protecció i la formació del personal sanitari són elements clau per a la reobertura dels centres d’atenció que van haver de tancar, després de l’esclat del brot.

Eugenia García, directora de Farmamundi explica que sense disposar d’un tractament efectiu per a la malaltia, més enllà dels experimentals, ni amb cap vacuna per prevenir-la, l’única via de solució passa per un diagnòstic ràpid de la malaltia, l’aïllament dels pacients, el tractament pal·liatiu dels símptomes de la malaltia i la protecció de les persones que les atenen, o que entren en contacte amb elles o amb els cadàvers de les víctimes. Ara és el moment de fer un front comú per frenar la propagació de l’ebola, més enllà que el virus afecti o no als països desenvolupats. La resposta internacional ha de ser immediata i contundent en la lluita contra el virus.

img_farmamundi