L’ENTRENAMENT DEL “CORE”

Jordi Torruella – ENTRENADOR PERSONAL

El terme core, de procedència anglesa, significa “nucli”. A nivell d’entrenament i exercici físic, el core està relacionat directament amb la musculatura de la cintura abdominal i engloba un conjunt de músculs diferents:
• recte abdominal
• oblics
• transvers abdominal
• flexors de malucs
• isquiotibials
• abductors
• glutis (major, mitjà i menor)
• psoes ilíac

Tots aquests grups musculars són els que ens donen estabilitat, ens poden proporcionar una bona postura i faciliten el procés respiratori. Alguns dels mètodes dels que hem parlat en anteriors articles, com per exemple el TRX, es basen específicament en l’entrenament del core..

A continuació detallem alguns dels beneficis que aporta el treball del core. Independentment que en alguns casos la terminologia utilitzada ens faci pensar que es tracta d’uns objectius estretament relacionats amb el rendiment, el cert és que aquest tipus de treball és beneficiós per a qualsevol i ens millorarà la nostra qualitat de vida, a més d’ajudar-nos positivament a la pràctica d’aquell esport que tant ens agrada.

1. Redueix el risc de lesions: un core fort ens proporciona un sistema d’esmorteïment excel·lent que evita la sobrecàrrega de certes articulacions.
2. Millora l’equilibri: ens ajuda a mantenir l’equilibri corporal mentre estem realitzant alguna activitat a nivell de les extremitats.
3. Millora de l’estabilitat: dóna estabilitat a la musculatura connectada directament a nivell de columna vertebral i de pelvis.
4. Augmenta la potència: un core en condicions ajuda a generar tensió i per tant repercuteix directament a l’hora de generar moviment.

http://entrenamentspersonals.com