RECEPTES FRESQUES DEL LLUÇANÈS

Restaurant Fonda Sala

Hola!
Poc a poc ens acostem a l’estiu, passant ja la primavera que com molt bé diu la dita… “la sang altera”!
Com cada setmana avui he baixat a Vic. Les pluges d’aquests darrers dies ens han deixat un paisatge meravellós. Ara és quan esclaten els colors El Lluçanès. Els pagesos comencen a treure els fruits dels seus horts i ens porten els primers pèsols i les primeres favetes. Tots dos plegats, ofegats amb alls tendres, una mica de bull negre i amb un petit toc de menta… Tindrem un plat senzill i deliciós.
També han començat a sortir els primers bolets de l’any, com les múrgoles, que les solem preparar a la crema; o els moixernons, que els preparem amb alls tendres i els afegim en una bona truita.
A la primavera i estiu es quan comencen a destacar els primers plats freds de l’any: l’esqueixada de bacallà, l’escalivada o els espàrrecs.
Les cremes fredes de porros o de carbassó i el gaspatxo, són entrants amb molt de gust, i a més són d’allò més refrescants, cosa que el nostre paladar agraeix, adients per a l’època que estem encetant i que, a més, ens donen la seva màxima expressió ja que el producte es troba en la seva perfecta i adequada maduresa.
Els rostits com l’espatlla de cabrit, o un entrecot fet al forn tipus roast beef, acompanyats simplement amb un puré de poma i una mica de mostassa són plats amb més cos que el nostre organisme també agrairà. I ja que s’acosta el bon temps i la cuina de mar ens queda més a tocar, tampoc podem oblidar-nos dels peixos: un bon bacallà amb samfaina, o un bon peix de costa a la planxa no ens deixaran el cos amb sensació de pesadesa, doncs són plats lleugers i de bon pair.
Ara ja només em queda desitjar-vos que tingueu un bon estiu i una bona revetlla de Sant Joan!

img_fondasala1