PLATS PER AQUEST HIVERN

Restaurant Fonda Sala

Sembla que fos ahir que us estava escrivint quatre línies sobre el que ens deixa la tardor i de sobte ja estem entrant a l’hivern. Aquesta estació té els dies més curts i el fred més pujat de to, per això ens em d’espavilar per menjar una mica més complet i estar preparats pel fred.
Ara és quan hem de fer servir més les cassoles ja que el cos ens ho agrairà: un bon àpat ens traurà les penes i el fred del cos.
Ja tenim les mongetes seques d’aquest any a punt, que les podrem acompanyar amb unes bones arengades, els cigrons estofats amb un bon xoriço, l’escudella i també la carn d’olla. No podem oblidar-nos ni de la patata ni de la col, ja que amb elles podrem fer uns trinxats excel·lents.
I com cada any, en un tres i no res ens trobarem al bell mig de les festes de Nadal, uns dies en què aprofitem per reunir-nos tots plegats a taula, i celebrar-ho amb uns àpats que semblen no tenir fi. Els capons, els canelons de Nadal, la vedella acompanyada amb els bolets confitats de la iaia, etc. i que tampoc ens faltin els torrons! Com sempre sense passar-nos i intentant evitar aquests excessos tan típics d’aquestes festes, tot i que sempre ens queda l’opció de fer esport per cremar les calories que hem guanyat durant aquests dies.
En aquests moments d’incertesa hem de gaudir al màxim amb el que la nostra butxaca ens permet. Jo us recomano una bona escudella i carn d’olla, un plat suculent, bo i no molt car, ja que amb el que ens sobri, en podrem fer unes bones receptes l’endemà.
Són dies de molt treball a la cuina però que els nostres ho saben agrair, és un moment que no s’oblida fàcilment ja que és un bon retrobament.