ESPRAI CONDICIONADOR BIFÀSIC

Marta Molina – Farmacèutica

El complement ideal del xampú és el condicionador, ja que aporta hidratació, suavitat, i brillantor, alhora que també, prevé les puntes obertes, redueix l’encrespament i l’electricitat del cabell, aspectes que es fan molt més evidents a l’estiu per culpa de la calor.
En general, es desconeixen les grans propietats que el condicionador pot aportar al nostre cabell, i per tant s’han de seguir una sèrie de regles d’ús per a cada tipus de cabell.
El nostre tractament bifàsic d’esprai per a una cura intensiva, compta amb unes característiques que afavoreixen la seva utilització. El nostre condicionador és ideal per a tot tipus de cabells, especialment els secs, castigats i que es trenquen amb facilitat.

Conté:
Àcid làctic: exerceix una acció queratolítica i estova l’estrat corni engrossit dels conductes fol•liculars (porus). En el marc d’aquesta funció, l’àcid làctic pot accelerar també la penetració d’altres substàncies en el fol•licle. L’àcid làctic és un component natural de la capa hidrolipídica de la pell i, en conseqüència, exerceix una activitat fisiològica. Pertany als components hidrofílics que configuren la base àcida protectora de la pell. A més, l’àcid làctic és un factor humectant natural de la pell (Natural Moisturizing Factors = NMFS), que propicia la capacitat de fixació d’aigua de la capa còrnia. Se sol utilitzar com acidulant, neutralitzant del pH i inhibidor bacterià que aporta al cabell lluentor el cabell i li proporciona suavitat. Té efecte anti-encrespament. No deixa sensació greixosa.

Derivats siliconis:
Tot i les característiques de flexibilitat i adherència, la silicona crea una mena de pel•lícula protectora en cadascuna de les fibres capil•lars, allisant-les i segellant les cutícules que les formen. El resultat és una cabellera suau, sense encrespament, amb puntes sanes, en bon estat i plenes de brillantor. A més, aquest film protector suposa una gran ajuda a l’hora de cuidar el cabell davant l’acció d’agents externs com les temperatures extremes (fred o calor), el vent, el clor i el salnitre, tan perillosos pel cabell durant l’època estival.

APLICACIÓ I TIPUS DE CABELLS
Per aplicar-lo, primer fem servir el xampú, l’esclarim bé i un cop retirada tota l’escuma, assequem una mica els cabells amb una tovallola, deixant el cabell humit. Sacsegem el producte, i l’apliquem pel cuir cabellut, fent un suau massatge amb un moviment circular. Posteriorment pentinem els cabells de manera habitual. No és necessari esclarir-se.
Per al cabell sec i/o castigat és bàsic utilitzar-lo sempre que ens rentem el cabell, ja que ens aportarà una hidratació extra que ens nodrirà i repararà el cabell.
Per al cabell normal, és aconsellable aplicar-lo sobre el cabell després de rentar-lo, fet que ajudarà a treure els nusos dels cabells, i mantenir un cuir cabellut brillant, hidratat, suau i amb prevenció contra trencaments i puntes obertes. És important no excedir-se en la quantitat de producte utilitzat.
Per al cabell greixós, és aconsellable aplicar-lo sobre les puntes tres o quatre vegades per setmana, fet que ajudarà a treure els nusos dels cabells, i a mantenir-lo suau i hidratat mentre el prevenim de possibles trencaments i puntes obertes.
Si tens els cabells llargs, aplica el condicionador i pentina’t amb una pinta de pues grans perquè es distribueixi millor per tot el cabell.

L’esprai condicionador és per al nostre cabell com la crema hidratant ho és per a la nostra pell, i resulta de vital importància ara a l’estiu, ja que el sol i l’aigua del mar castiguen el nostre cabell en excés.