QUÈ ÉS LA CEL•LULITIS?

Eva Gil – Farmacèutica

La cel•lulitis és un dels problemes estètics que més afecta les dones: sofreixen el 95%, independentment del seu pes.
S’inicia amb la formació de nòduls adiposos en determinades zones del cos (principalment malucs, cuixes i abdomen), acompanyats de canvis en la microcirculació local i alteracions en el teixit connectiu subcutani de la zona. És el que anomenem “pell de taronja”.
La principal causa n’és l’alteració vascular. La circulació s’alenteix i afavoreix la permeabilitat dels vasos i la sortida de líquids i toxines cap al teixit. Les cèl•lules adiposes augmenten de mida i comprimeixen els vasos sanguinis més petits.

CONSELLS PEL TRACTAMENT DE LA CEL•LULITIS
• Perquè els tractaments siguin efectius han d’aplicar-se amb regularitat i constància.
• Cal exfoliar la pell per afavorir l’acció de la crema.

• És convenient aplicar un massatge suau per activar la circulació.
• Ajuda beure molta aigua per tal d’eliminar toxines.
• Cal no oblidar-se de dur una dieta sana i equilibrada, rica en fruites i verdures.
• És important evitar el consum d’alcohol i tabac, aliments rics en greixos, roba molt ajustada, sabates de talons alts i fins i banys amb aigua molt calenta.
• I, per acabar, fer exercici físic suau i dormir bé.

INGREDIENTS ACTIUS ANTICEL•LULÍTICS

Substàncies que actuen sobre la microcirculació
Augmenten la resistència dels vasos, disminuint-ne la permeabilitat capil•lar i millorant-ne la circulació sanguínia i el drenatge limfàtic. D’entre els més utilitzats, es troben el castanyer d’índies, l’escina, la centella asiàtica, el ginkgo biloba, el ruscus, l’heura i la vinya vermella (vid roja).

Substàncies que actuen sobre el teixit connectiu
Rubefacients (com el mentol, la càmfora, el salicilat de metil…) que fan augmentar la temperatura en la zona d’aplicació tot millorant-ne la circulació; reestructurant (com el silici, el manganès, el coure i el zinc) que afavoreixen la síntesi de col•lagen i elastina.

Substàncies que actuen sobre el teixit adipós
Redueixen les acumulacions de greix localitzats en els adipòcits. Les més utilitzades son les bases xàntiques (cafeïna, teofil•lina, teobromina) presents en extractes vegetals com la nou de cola, el guaranà, i el te verd. També és molt comú la L-carnitina, un aminoàcid que ajuda a l’eliminació dels greixos.