LA CUINA SALUDABLE

Restaurant Can Fabes – www.canfabes.com

Tots som conscients que avui dia mengem pitjor que fa uns anys. No és pitjor perquè la qualitat dels productes hagi empitjorat, sinó tot el contrari: hem evolucionat amb noves tècniques, sabem millor que abans les millors maneres de conrear i cultivar i tenim al nostre abast el poder de comprar els millors productes d’arreu del món. Però hem empitjorat en cuina. Posem l’excusa que no tenim temps, que les dones s’han incorporat al món laboral i no tenen temps per cuinar… i moltes més excuses per sortir del pas. Però tots sabem que la realitat no és aquesta, sinó que ens hem tornat mandrosos, que ens agraden les coses fàcils i que ens ho donin tot preparat.

Escalfar una pizza al forn ens ocupa al voltant d’uns 10 minuts. Amb 10 minuts no podem cuinar alguna cosa saludable? Quan triguem en preparar una amanida amb productes frescos i una mica de carn a la planxa? Quan es triga en fer una bona truita? Una pasta preparada amb la seva salsa al microones… 4 minuts… Bullir una pasta fresca, sofregir 4 tomàquets i tirar-hi un raig d’oli?
Invertim més temps al supermercat remenant i triant el menú de cada setmana a la secció de plats preparats i congelats que no pas en pensar en la nostra salut i benestar, en què ens convé i en què no.

És hora de dedicar una mica d’aquest temps a fer la reflexió que alguna cosa està canviant i no ho està fent en bon camí. Hem de reflexionar per no perdre els valors que ens van ensenyar els nostres pares, els nostres avis i sobretot reflexionar sobre el perquè cada dia mengem menys sa.
Per temps, per estrès? Jo crec que no…Cadascú tindrà el seu motiu, però s’ha d’avaluar si aquesta raó és més important que la raó de la salut.