ALGUNS TRUCS PER CUINAR LES VERDURES

Restaurant Can Fabes – www.canfabes.com

Perquè no es tornin negres les carxofes en fer-ne cors, fregueu-les amb llimona i submergiu-les en aigua freda amb les llimones que hagueu utilitzat.
Per eliminar l’amargor de les albergínies, s’han de pelar i deixar en remull en aigua salada. Retireu-les i eixugueu-les: ja estan llestes per cuinar.
A l’hora de coure el bròquil, separeu les flors del tronc, ja que no tenen el mateix temps de cocció. Si voleu coure les flors amb el tronc, heu de fer un tall en forma de creu a la base del tronc.
Si voleu utilitzar cebes per a l’amanida i els voleu treure la fortor, poseu-les en remull amb aigua freda tallades fines.
Per conservar més blanca la coliflor per fer-ne puré, podeu bullir-la en llet en comptes d’aigua. Si només la voleu coure com a verdura bullida, afegiu una mica de llet a l’aigua.
Els espàrrecs blancs s’han de pelar deixant-ne el darrer centímetre i han de bullir drets i lligats, sense que arribi l’aigua a les puntes.
Si els espàrrecs són verds, primer els pelarem i allà on la pressió dels dits faci que es trenquin és el punt per escapçar-los.
Els llegums es bullen sense sal, que s’hi afegeix quan tenen el punt de cocció desitjat.
Els bolets com els ceps no s’han de posar mai en aigua: amb un drap humit se’n neteja la terra i es pela el peu. Altres bolets, com els fredolics, les trompetes o els moixernons, cal rentar-los bé: després de tenir-los una estona en remull, s’han de passar per aigua a pressió.
Els tomàquets és millor pelar-los i treure’ls les llavors, tant per al sofregit com per a les amanides. La manera més pràctica és fent-los un tall a la pell en forma de creu, submergint-los en aigua bullint d’un en un durant quinze segons i posant-los després en aigua amb gel.
Per compensar l’acidesa del tomàquet del sofregit es pot fer servir una mica de sucre, però el millor, és clar, és comptar amb producte ben madur, amb la seva dolçor natural.