MILLORA EL TEU BENESTAR: FES EXERCICI FÍSIC!

Jordi Torruella – ENTRENADOR PERSONAL

Actualment vivim en una societat cada vegada més globalitzada i més exigent. Tenim infinitat d’ obligacions i cada vegada ens costa més fer quadrar les nostres agendes. Podem dir que se’ns fa realment difícil trobar aquells petits moments per dedicar-nos únicament a nosaltres mateixos i a la millora del nostre benestar i salut.
Per sort, però, cada vegada tenim més clar que necessitem cuidar el nostre cos. Si som conscients d’això, segur que serem capaços d’organitzar la nostra vida diària per encabir-hi un petit temps però valuós reservat per a nosaltres i el nostre benestar.

La primera qüestió que cal resoldre és quin és el tipus d’exercici adequat per a cadascú de nosaltres, quina és la intensitat idònia de pràctica i quin temps hi hem de dedicar. Aquests i altres aspectes dependran de les característiques individuals de cada persona i és recomanable comptar amb l’assessorament d’un professional. Com a orientació podem dir que els exercicis recomanats seran els aeròbics, és a dir, més o menys perllongats i unes intensitats baixes o moderades. Alguns exemples podrien ser córrer, caminar, fer bicicleta, natació,…

A continuació esmentarem alguns dels beneficis de l’exercici físic sobre la salut.
• Enfortiment de les articulacions (lligaments, cartílags,…)
• Estimulació de la regeneració del teixit ossi.
• Prevenció de l’osteoporosi.
• Prevenció de migranyes.
• Alliberació d’endorfines, que produeix sensació de benestar.
• Millora de l’aportació d’oxigen als diferents teixits i òrgans del cos.
• Reducció del risc de patir hipertensió.
• Reducció de la possibilitat de patir infarts de miocardi o cerebrals.
• Millora de la capacitat pulmonar.
• Estimulació de la descomposició de greixos i reducció de l’aparició de colesterol.
• Reducció del risc de patir diabetis.
• Millora de les nostres defenses davant de les infeccions.

Com veiem els beneficis són presents en tots els sistemes que regulen el nostre cos: sistema respiratori, cardiovascular, múscul esquelètic, endocrí, metabòlic, immunològic,…
Així doncs, si sabem que la pràctica regular i controlada de l’exercici físic produeix tota aquesta sèrie de beneficis, per què de vegades ens costa tant trobar el nostre moment per dedicar a fer exercici físic saludable?