COM INISIAR-SE A L’ACTIVITAT DE CÓRRER

Jordi Torruella – ENTRENADOR PERSONAL

En un número anterior de la revista vam parlar d’aquell tipus d’exercici que consideràvem recomanable per mantenir i millorar el nostre estat de salut. Si ho recordem, córrer n’era un d’ells. Així doncs, en aquest número presentarem una progressió per aquelles persones que es vulguin iniciar en l’activitat de córrer, un exercici simple, accessible per a tothom, econòmic i en el que a més podem gaudir de l’entorn. L’objectiu serà intentar respondre les dues preguntes més freqüents quan volem començar a córrer: Quant temps he de córrer? A quin ritme?


Per fer-ho hem de tenir en compte les següents premisses:

1. Dedicació de 3 dies setmanals; millor si no són consecutius.
2. La intensitat de les fases de córrer ens ha de permetre mantenir una conversa sense sensació d’ofec.
3. Complementar les setmanes amb un treball de força i flexibilitat.
4. L’objectiu final és arribar a córrer uns 45’ de forma continuada.
5. Utilitzar terreny pla i millor sense asfalt.

Aquest és un tipus de progressió que pot servir per a la majoria de persones i que busca una millora de la resistència d’una forma lenta i gradual, evitant així les lesions i el sobre esforç. Abans de començar aquest programa, és recomanable fer-se una revisió mèdica que garanteixi que el nostre cos pot fer aquest tipus d’esforç.