LA GELEA REIAL

Jose Sánchez López-Castro – Farmacèutic

La gelea reial és una substància que secreten les abelles obreres, una font molt rica en nutrients diversos, que serveix d’aliment a les larves de la bresca. La seva composició conté més d’un 60% d’aigua, a més d’hidrats de carboni, proteïnes, lípids, vitamines, aminoàcids simples, minerals, oligoelements, etc. Aquest complex tan potent permet obtenir la màxima energia per al creixement.
Aplicada a l’ésser humà, la gelea reial aporta elements bàsics perquè el nostre organisme estigui actiu i complet per afrontar el dia amb energia. Ets sents amb poca vitalitat? Se’t fa una muntanya la feina? No dones abast a totes les activitats diàries? L’estudi se’t fa coll amunt? Una bona dosi d’energia natural et serà de gran ajuda.
Però no totes les gelees són iguals. Per poder garantir la seva qualitat, s’han de fer controls que garanteixin l’absència de contaminants. I l’única manera de fer-ho és a partir de gelees liofilitzades, a les quals se’ls hi ha extret tota l’aigua, i que posteriorment es poden reconstituir de forma controlada.

Tot i així, les gelees no ens aporten tot allò que necessitem. Cal buscar nutrients específics per a cada grup d’edat i obtener el màxim d’avantatges. És de vital importància afegir allò que per sí sola la gelea reial no pot aportar, com una dosi extra d’antioxidants o de nutrients i plantes d’ús específic (com el coenzim Q10, que aporta energia cel.lular, o la sàlvia, una gran reguladora hormonal per a la dona; l’ortiga verda, essencial en el control masculí; l’extracte de cacau per potenciar el rendiment físic i intel.lectual en joves; o fins i tot el Col.làgen hidrolitzat, per mantenir joves les articulacions de les persones madures que segueixen sent joves de cor).